En af Danmarks ældste maskinforretninger

A.P. Jørgensen A/S er en af Danmarks ældste maskinforretninger, som har udviklet sig sammen med landbruget for at kunne yde den service, som landbruget har brug for.

Vores historie - mere end 125 år gammel

Vi er en af Danmarks ældste maskinforretninger, som kan dateres tilbage til 1896 i en smedje ude i Bøel ved Gørding, som blev startet af Anders Th. Jørgensen. I 1897 flyttede forretningen til Grønnegade i Ribe, som var små lokaler, så da smedjen i Nygade kom til salg, købte Anders Th. Jørgensen den. 
Smedjen i Nygade blev drevet som vogn- og beslagsmedje frem til 1926, hvor sønnen A.P. Jørgensen købte den. Da mekaniseringen af landbruget begyndte, så A.P. Jørgensen muligheden i at starte op som maskinforhandler og det startede han op nede i Tøndervej i Ribe. 

I 1954 købte A.P. Jørgensen Plantagevej 12, hvor forretningen har ligget siden. Her var der plads til maskinerne og mulighed for udvidelse. Der er løbende lavet udvidelser i 1995, 2002 og senest i 2008, hvilket gør, at forretningen i dag råder over 7188 kvm samt et ekstra værksted på Industrivej 21, som tager sig af ophug og salg af renoverede reservedele.

I 1966 købte sønnen Niels Jørgensen maskinforretningen, som han drev frem til sin død i 2000, hvorefter hans kone Ellen Jørgensen tog over og drev succesfuldt forretningen videre frem til 1. Januar 2018, hvor Danish Agro Machinery Holding A/S købte og overtog forretningen. 
Herefter blev Jim Thygesen indsat som direktør og driver i dag forretningen med ca. 40 medarbejdere fordelt på administration, salg og værksted.